Study Materials: ncert solutions

Our ncert solutions for Solutions 3. Fibre to Fabric - Additional Questions with Solutions | Class 7 Science - Toppers Study is the best material for English Medium students cbse board and other state boards students.

Solutions ⇒ Class 7th ⇒ Science ⇒ 3. Fibre to Fabric

Solutions 3. Fibre to Fabric - Additional Questions with Solutions | Class 7 Science - Toppers Study

Topper Study classes prepares ncert solutions on practical base problems and comes out with the best result that helps the students and teachers as well as tutors and so many ecademic coaching classes that they need in practical life. Our ncert solutions for Solutions 3. Fibre to Fabric - Additional Questions with Solutions | Class 7 Science - Toppers Study is the best material for English Medium students cbse board and other state boards students.

Solutions 3. Fibre to Fabric - Additional Questions with Solutions | Class 7 Science - Toppers Study

CBSE board students who preparing for class 7 ncert solutions maths and Science solved exercise chapter 3. Fibre to Fabric available and this helps in upcoming exams 2022-2023.

You can Find Science solution Class 7 Chapter 3. Fibre to Fabric

  • All Chapter review quick revision notes for chapter 3. Fibre to Fabric Class 7
  • NCERT Solutions And Textual questions Answers
  • Extra NCERT Book questions Answers
  • Importatnt key points with additional Assignment and questions bank solved.

Chapter 3 Science class 7

Additional Questions with Solutions class 7 Science Chapter 3. Fibre to Fabric

3. Fibre to Fabric

| Additional Questions with Solutions |

Solutions 3. Fibre to Fabric - Additional Questions with Solutions | Class 7 Science - Toppers Study


Additional Short Answered Questions: 


Ques1: Name the animal fibres.
Ans: Wool and silk. 

Ques2: Where does wool obtain from?
Ans: Wool obtains from animals like sheep, goat, yak and some other animals.

Ques3: What is sericulture?
Ans: The rearing of silkworms for obtaining silk ios called sericulture.

Ques4: What is cocoon?
Ans: The caterpillar completely covers itself by silk fibers and turns into pupa. This covering is known as cocoon.

Ques5: Define term selective breeding. 
Ans: The process of selecting parents for obtaining special characters in their offspring, such a soft under hair in the sheep, is ‘termed selective’.

Ques6: What types of wool fibres are mostly found from sheep that form its fleece?
Ans: The sheep has two types of fibres.
(i) The coarse beard hair.
(ii) The fine soft. 

Ques7: What occupational hazard may be the workers in wool industry?
Ans: They may get infected by a bacterium, anthrax. Which causes a fatal blood disease called sorter’s disease.

Ques8: Where does Pashmina shawls make?
Ans: Jammu and Kashmir. 

Ques9: By which animal is Angora wool obtain?
Ans: Angora goat of Jammu and Kashmir.

Select Your CBSE Classes

Important Study materials for classes 06, 07, 08,09,10, 11 and 12. Like CBSE Notes, Notes for Science, Notes for maths, Notes for Social Science, Notes for Accountancy, Notes for Economics, Notes for political Science, Noes for History, Notes For Bussiness Study, Physical Educations, Sample Papers, Test Papers, Mock Test Papers, Support Materials and Books.

 

 

Mathematics Class - 11th

NCERT Maths book for CBSE Students.

books

Study Materials List:

Solutions ⇒ Class 7th ⇒ Science
1. Nutrition in Plants
2. Nutrition in Animals
3. Fibre to Fabric
4. Heat
5. Acids, Bases and Salts
6. Physical and Chemical Changes
7. Weather, Climate and Adaptations of Animals to Climate
8. Winds, Storms and Cyclones
9. Soil
10. Respiration in Organisms
11. Transportation in Animals and Plants
12. Reproduction in Plants
13. Motion and Time
14. Electric Current and its Effects
15. Light
16. Water : A Precious Resource
17. Forests: Our Lifeline
18. Wastewater Story

Topper's Study

New Books