Study Materials: ncert solutions

Our ncert solutions for Solutions 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM - Important Questions with solution | Class 6 Science - Toppers Study is the best material for English Medium students cbse board and other state boards students.

Solutions ⇒ Class 6th ⇒ Science ⇒ 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM

Solutions 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM - Important Questions with solution | Class 6 Science - Toppers Study

Topper Study classes prepares ncert solutions on practical base problems and comes out with the best result that helps the students and teachers as well as tutors and so many ecademic coaching classes that they need in practical life. Our ncert solutions for Solutions 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM - Important Questions with solution | Class 6 Science - Toppers Study is the best material for English Medium students cbse board and other state boards students.

Solutions 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM - Important Questions with solution | Class 6 Science - Toppers Study

CBSE board students who preparing for class 6 ncert solutions maths and Science solved exercise chapter 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM available and this helps in upcoming exams 2023-2024.

You can Find Science solution Class 6 Chapter 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM

  • All Chapter review quick revision notes for chapter 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM Class 6
  • NCERT Solutions And Textual questions Answers Class 6 Science
  • Extra NCERT Book questions Answers Class 6 Science
  • Importatnt key points with additional Assignment and questions bank solved.

Chapter 1 Science class 6

Important Questions with solution class 6 Science Chapter 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM

Sure! The following topics will be covered in this article

  • Solutions 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM - Important Questions With Solution | Class 6 Science - Toppers Study
  • Class 6 Ncert Solutions
  • Solution Chapter 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM Class 6
  • Solutions Class 6
  • Chapter 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM Important Questions With Solution Class 6

1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM

| Important Questions with solution |

Solutions 1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM - Important Questions with solution | Class 6 Science - Toppers Study


Important Questions With Solution


Q1 : Name two main sources of food materials.

Ans :

  1. Plants
  2. Animals

Q2 : Write the name of food materials obtained from plants?

Ans : All grains like wheat, rice, pea and fruits and vegetables.

Q3 : Write the name of food materials obtained from animals?

Ans : Milk, eggs, meat, chicken, fish, prawns, beef, pork and such others, which come from animals.

Q4 : What are ingredients?

Ans : The components of any food items are known as ingredients. Like milk, rice, sugar and water are ingredients of food item Kheer.

Q5 : Write the name of source of ingredients which are used to cook food item Chicken Curry.

Ans : Plants and Animals.

Q6 : What are edible parts?

Ans : The eatable parts of plants are known as edible parts.

Q7 : Write the name of edible parts of plants?

Ans : fruits, flowers, leaves, stems and roots are the edible parts of plants.

Q8 : What is germination?

Ans : The growth of baby plant from a seed is known as germination.

Q9 : What is nectar?

Ans : Nectar is sweet juice of flowers collected by bee which gets converted into honey.

Q10 : Where do bees collect their honey?

Ans : Bees collect their honey in their hive.

Q11 : Write the variety of animals which are classified under taking food?

Ans : The variety of animals which are classified under taking food;

  1. Herbivores
  2. Carnivores
  3. Omnivores

Q12 : What are Herbivores?

Ans : Animals which eat only plants or plant’s products are known as herbivores. Like cow, deer and buffalo etc.

Q13 : What are carnivores?

Ans : Animals which eat only animals or animal’s products are known as carnivores.

Q14 : What are omnivores?

Ans : Animals which eat both plants and animals. These are called omnivores. 

Select Your CBSE Classes

Important Study materials for classes 06, 07, 08,09,10, 11 and 12. Like CBSE Notes, Notes for Science, Notes for maths, Notes for Social Science, Notes for Accountancy, Notes for Economics, Notes for political Science, Noes for History, Notes For Bussiness Study, Physical Educations, Sample Papers, Test Papers, Mock Test Papers, Support Materials and Books.

 

 

Mathematics Class - 11th

NCERT Maths book for CBSE Students.

books

Study Materials List:

Solutions ⇒ Class 6th ⇒ Science
1. FOOD: WHERE DOES IT COME FROM
2. COMPONENTS OF FOOD
3. FIBRE TO FABRIC
4. SORTING MATERIAL INTO GROUPS
5. SEPARATION OF SUBSTANCES
6. CHANGES AROUND US
7. GETTING TO KNOW PLANTS
8. BODY MOVEMENTS
9. THE LIVING ORGANISMS AND THEIR SURROUNDINGS
10. MOTION AND MEASUREMENT OF DISTANCES
11. LIGHT, SHADOWS AND REFLECTIONS
12. ELECTRICITY AND CIRCUITS
13. FUN WITH MAGNETS
14. WATER
15. AIR AROUND US
16. GARBAGE IN, GARBAGE OUT

Topper's Study

New Books