Study Materials: ncert solutions

Our ncert solutions for Solutions Chapter 2. The Tsunami - Comprehension check | Class 8 English Litrature - Toppers Study is the best material for English Medium students cbse board and other state boards students.

 

Solutions ⇒ Class 8th ⇒ English Litrature ⇒ Chapter 2. The Tsunami

Solutions Chapter 2. The Tsunami - Comprehension check | Class 8 English Litrature - Toppers Study

Topper Study classes prepares ncert solutions on practical base problems and comes out with the best result that helps the students and teachers as well as tutors and so many ecademic coaching classes that they need in practical life. Our ncert solutions for Solutions Chapter 2. The Tsunami - Comprehension check | Class 8 English Litrature - Toppers Study is the best material for English Medium students cbse board and other state boards students.

Chapter 2. The Tsunami

| Comprehension check |

Solutions Chapter 2. The Tsunami - Comprehension check | Class 8 English Litrature - Toppers Study


Comprehension check I

 Say whether the following are true or false.

Q1. Ignesious lost his wife, two children, his father-in-law, and his brother-in-law in the tsunami.

Ans:- False.

Q2. Sanjeev made it to safety after the tsunami.

Ans:- True.

Q3. Meghna was saved by a relief helicopter.

Ans:- True.

Q4. Almas’s father realised that a tsunami was going to hit the island.

Ans:- False.

Q5. Her mother and aunts were washed away with the tree that they were holding on to.

Ans:-True.

Comprehension check II

 Answer the following in a phrase or sentence.

Q1. Why did Tilly’s family come to Thailand?

Ans:- They come Thailand to celebrate chritsmas.

Q2. What were the warning signs that both Tilly and her mother saw?

Ans:- Both saw the sea rise and it started to foam whirpools.

Q3. Do you think Tilly’s mother was alarmed by them?

Ans:- No, tilly mother was not alarmed by them.

Q4. Where had Tilly seen the sea behaving in the same strange fashion?

Ans:- Tilly had seen that strange sea behavior in a video.

Q5. Where did the Smith family and the others on the beach go to escape from the tsunami?

Ans:- They went to the third floor of the hotel and were save a.

Q6. How do you think her geography about what Tilly had done in Phuket?

Ans:- She felt very pleased and satisfaction.

Comprehension check III

Answer using a phrase or a sentence.

Q1. In the tsunami 150,000 people died. How many animals died?

Ans:- Very few.

Q2. How many people and animadied in Yala National Park

Ans:- Sixity visitors and two animals.

Q3. What do people say about the elephants of Yala National Park?

Ans:- People say that the elephant ran from the hour before the tsunami hit coat.

Q4. What  Discuss the following questions in class. Then write your own answers.

Ans:- On the day of the tsunami the two days at galle who were usually excited to go out for their daily run on the beach refuse to go out.

Select Your CBSE Classes

Important Study materials for classes 06, 07, 08,09,10, 11 and 12. Like CBSE Notes, Notes for Science, Notes for maths, Notes for Social Science, Notes for Accountancy, Notes for Economics, Notes for political Science, Noes for History, Notes For Bussiness Study, Physical Educations, Sample Papers, Test Papers, Mock Test Papers, Support Materials and Books.